XII. Tiszator - Abádszalóki Böllérfesztivál Abádszalók

Nagyításhoz kattintson a képre!

XII. Tiszator - Abádszalóki Böllérfesztivál

Perdül a dob, csendül a pohár, és kezdetét veszi a Böllérfesztivál Abádszalókon!

Elevenítsük fel, őrizzük meg és adjuk tovább az évszázados hagyományainkat! Itt a remek alkalom, hogy szakértői zsűri bírálja el azt, hogy ki készíti a legjobb májas hurkát, vagy ki főzi a legfinomabb orjalevest. Dőljön el a vita, hogy ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte ma reggel a legfinomabb pogácsát!

2018. március 17-én Abádszalókon az idén már XII. alkalommal rendezzük meg a régió egyik legnagyobb rendezvényét, a Tiszator Böllérfesztivált. Az ilyen jellegű rendezvényekhez képest,- a kezdetektől fogva - ez a fesztivál abban különbözik, hogy itt a porták, ahol a csapatok dolgoznak, vendégül is látják a vendégeket. Kóstolójegyek ellenében megkóstolhatják az elkészült étkeket, melyek magukban hordozzák a hagyományos magyar konyha művészetét.

A Tiszator hagyományőrző gasztronómiai és kulturális fesztivál, mely felidézi a régi idők disznótorainak hangulatát, szokásait, ízeit. A csapatok között mindig vannak határon túli települések bandái is. A versenyt húsipari szakemberekből, mesterszakácsokból álló szakmai zsűri értékeli. A versenyen két kisebb területen,- pálinka és pogácsa versenyben - is megmérettetik magukat a benevezők, szintén szakmai zsűri értékelésével. A fesztiválon népművészeti és kézműves jellegű kirakodóvásár is zajlik.

Pontos helyszín:
Füzes Kemping (Strand út 2.)

Belépő:
Felnőtt: 500 Ft
Gyerek: 400 Ft
Kóstolójegy: 300 Ft
 
  • Programok Abádszalók környékén

  • Tisza-tavi Napok

    A Tisza-tavi Napok és I. Tisza-tavi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár 2018. március 23-24-én koncertekkel, kézműves- és élelmiszeripari termékek kirakodó vásárával várja az érdeklődőket Tiszafüreden, a Halas téren!Települések Abádszalók közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Gasztronómia, Hagyományőrzés, folklór
helyszín
  • Tisza-tó
Település ismertető
  • Abádszalók

    oldalunkat folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon rövidesen megtalálhatja látnivalóit, nevezetességeit, illetve programajánlatokat . Addig tekintse meg környéki programokat és a szint...

Szállások Abádszalókonés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu